iPhone 16 Pro’nun fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 16 Pro’nın fiyatı hakkında söylentiler başladı. Birkaç ay sonra iPhone 16 modellerini piyasaya sürecek olan Apple, görünüşe göre Pro ve Pro Max modellerinin fiyatı ile cep yakacak. İşte iPhone 16 Pro’nun muhtemel fiyatı…

iPhone 16 Pro, 15 Pro ile aynı fiyata satılabilir mi?

Her yıl aynı tarihte yeni iPhone modellerini gözler önüne süren Apple, Eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikte iPhone 16 ailesini gözler önüne sürecek. Özelliklerini ve fiyatını resmi olarak bu etkinlikte sergileyecek olan iPhone 16 serisi, tüm detayları gizli tutamıyor. Bugün fiyatı ile karşımıza çıkan iPhone 16 Pro, görünüşe göre 2024’ün en pahalı akıllı telefonları arasında yer alacak.

Apple, şimdiye kadar iPhone modellerini tasarım bakımında aşırı uzaklara götürmese de, performans ve yenilik tarafında her zaman üstüne koyarak ilerliyor. Şüphesiz 16 Pro da bu şekilde olacak. Zaten A18 Pro yonga seti, yeni ultra geniş açılı kamera, telefoto kamera ve büyük ekran bunun en net ispatı.

Bildiğiniz üzere serinin son modeli iPhone 15 Pro, baz versiyonda 999 Dolar fiyat etiketi taşıyordu. Bu fiyat 1TB depolama seçeneğinde 1499 Dolar’a kadar uzanıyordu. Hal böyle olunca birçok yenilik ile gelen 16 Pro’nun 15 Pro’nun baz fiyatından aşağıya satılma ihtimali ortadan kalkıyor. Yani Apple’ın fiyat tarafında sadece iki seçeneği kalıyor. Ya indirim yapacak, ya üstüne koyacak.

Güçlü kaynaklardan gelen sızıntılar iPhone 16 Pro’nun en az 999 Dolar fiyat etiketine sahip olacağını gösteriyor. Cihazın bu fiyatla satışa sunulması, iPhone 15 modellerinin fiyatlarında cüzi miktarda indirim olacağına işaret ediyor. Ancak Apple fiyatlarda oynama yapmayacak olursa, 16 Pro’nun önceki Pro modelinden uygun olması beklenemez. Bu durumda 16 Pro’nun baz modelinin 1200 Dolar gibi bir fiyatla karşımıza çıkması muhtemel.

Şimdilik iPhone 16 Pro hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar. iPhone 16 ailesi ile ilgili daha fazla habere göz atmak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Sizce 16 Pro ne kadar fiyatla satışa sunulacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir